Bezoek Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen aan Iran

Van 10-13 april bezocht de Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Marten van den Berg, Iran. Met hem kwam een delegatie van bedrijven mee uit de sectoren energie, gezondheidszorg en water.

Van den Berg ontmoette bij het bezoek zijn Iraanse collega’s van Financiele en Economische Zaken, van Landbouw, van Petroleum, van Mijnbouw, Industrie en Handel, en van Energie. Hij had verder gesprekken met de vice-president van de Iraanse Kamer van Koophandel en gesprekspartners van het ministerie van Gezondheidszorg en de National Water & Waste Water Company. De Iraanse partners wilden graag de relaties met Nederland te vernieuwen. Bij het bezoek werd een Iraans-Nederlandse Economische Werkgroep opgericht om economische samenwerking en handelsbelemmeringen te bespreken.

Bij de meeste gesprekken van Van den Berg waren vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven aanwezig. Daarnaast hadden zij hun eigen programma met onder andere matchmaking en bedrijfsbezoeken. Met behulp van de Wageningen Universiteit, UNESCO-IHE en de drie Technische Universiteiten van Delft, Eindhoven and Twente was er een ontmoeting met hun Iraanse alumni. Sommige bedrijven lieten enthousiast weten snel in Iran en met Iraanse partners aan het werk te kunnen gaan.

 

Bron: Nederlandse ambassade in Teheran