De hoofdregel is: ontslag tijdens ziekte is toegestaan, ontslag wegens ziekte niet. U mag in principe altijd uw arbeidsovereenkomst opzeggen, dus ook tijdens ziekte. Het nadeel is wel dat u dan geen recht meer heeft op (sociaalrechtelijke) uitkering. Een werkgever daarentegen mag gedurende twee ziektejaren zijn werknemer niet ontslaan. Doet hij dit toch, dan is …
Verborgen gebreken
Heb je een auto gekocht bij een particulier en heb je te maken met verborgen gebreken aan de auto? De basis is dat je mag verwachten dat een goed product wordt geleverd die aan je verwachtingen voldoet. Daarnaast heb je als particulier de mogelijkheid om op het moment van de aankoop zelf de auto te …
Een nul-urencontract?
Dit is een contract waarbij de werkgever geen vaste werkuren afspreekt met de werknemer. Het betreft een flexibel contract. Het principe in de eerste 6 maanden is ‘geen werk, geen loon’. Dus als de werkgever de werknemer oproept, dient deze te verschijnen. De werknemer krijgt enkel loon voor de uren die hij werkt waarbij er …
Praktische tips voor als je geld uitleent aan iemand
Wij zien het met regelmaat voorbij komen. Persoon A leent geld uit aan persoon B. Persoon B is vaak een vriend(in) dan wel een goede kennis (of zelfs familie). Dus de logica van persoon A is: “Deze persoon heeft het geld echt nodig, ik heb het geld, dus waarom niet? Bovendien: ik “ken” deze persoon …
Wanneer gaat een contract voor bepaalde tijd over in een contract voor onbepaalde tijd? En meer…
Allereerst wat achtergrond informatie Een contract voor bepaalde tijd kan men voor elke periode aangaan. Zelfs al is dit maar voor een maand. Kanttekening hierbij is dat er pas een aanzegplicht voor de werkgever geldt op het moment dat het een contract voor 6 maanden of meer betreft. Note: de aanzegplicht is de plicht voor …
Recent Comments